Facebook Pixel

Retur & Byte

 

Om du inte är nöjd med ditt köp kan du enkelt skicka tillbaka varan till oss och få pengarna tillbaka. Om du har mottagit en skadad produkt ska du inte skicka den som en retur. Kontakta i stället kundservice för att göra en reklamation.

 

1. Lägg tillbaka varan du vill returnera i originalförpackningen. Försegla paketet noggrant.

2. Fäst den medföljande returfraktsedeln ovanpå den gamla fraktsedeln.

3. Lämna in paketet på ett PostNord-ombud. Spara kvittot som returbevis.

4. Du får pengarna tillbaka senast 14 dagar efter att vi har mottagit paketet.

 

Har du en obetald faktura för din order är det viktigt att du själv flyttar fram förfallodatum. Det gör du på Klarna.se eller genom att ringa 08-120 120 10.

OBS! Det är du som kund som har ansvaret för att dina returvaror kommer till oss. Notera därför paketets kolli-ID när du skickar paketet från ditt ombud, och be om ett kvitto om du inte får ett.

Om produkten är skadad, om du inte har fått din retursedel eller om du har några andra frågor, kan du alltid kontakta oss.

Byte av produkt

Du kan byta en produkt genom att returnera produkten till oss, varpå du får pengarna tillbaka minus returfrakt. Se ovan för returvillkor och returpriser. Du lägger själv en ny beställning på den storlek, färg eller produkt du önskar att byta till. Du har ångerrätt i 14 dagar från den dag du mottar din produkt och öppet köp i 365 dagar.

Ångerrätt

När du handlar på Yuman har du rätt att öppna och testa din produkt. Ångerrätten gäller inte för hygienprodukter. En avgift kan dras av från din återbetalning om produkten returneras i försämrat skick, läs mer nedan.
Om du ångrar ditt köp kan du returnera produkten och få pengarna tillbaka. Du har ångerrätt i 14 dagar och ångerfristen gäller från den dag du mottar din produkt.

Hygienprodukter

Ångerrätten omfattar inte produkter som inte kan säljas igen av hälso- eller hygienskäl. Detta omfattar till exempel underkläder, badkläder o.s.v. Detta gäller även produkter med begränsad hållbarhet och produkter som klassas som färskvaror.

Produkter i försämrat skick

Om produkten har använts mer än vad som krävs för att fastställa dess egenskaper och funktioner förbehåller vi oss rätten att göra ett prisavdrag motsvarande värdeminskningen som uppstått i samband med hanteringen. Värdeminskningen bedöms från fall till fall. Produkten behöver alltså returneras i samma skick som den mottogs. Om produkten inte kan returneras i ett oförändrat skick behöver du omgående kontakta Kundservice som bedömer om en retur kan göras. 

Retur

När du handlar hos Yuman har du rätt att returnera en oöppnad produkt inom 365 dagar och få produkten återbetald. Du har alltså rätt att skicka tillbaka en vara upp till 365 dagar efter ditt köp, så länge produkten inte är skadad och ligger i oöppnad originalförpackning. Produkter utan förpackning kan också returneras inom 365 dagar så länge alla etiketter, klistermärken, o.s.v. är intakta och fortfarande sitter fast på produkten. Varan måste returneras i samma skick som du fått den och får inte ha använts.

Reklamation

När du handlar hos Yuman har du 1 års garanti på alla produkter, och 3 års reklamationsrätt enligt Konsumentköplagen.

Om du vill göra en reklamation, vänligen kontakta vår kundservice. Vi kommer att be dig att skicka en beskrivning av produktens fel och bildmaterial som tydligt bevisar felet, så att vi kan hjälpa dig vidare i processen.

Produktgarantin omfattar endast tillverkningsfel som fanns när du fick produkten. Ursprungliga fel måste kunna uppvisas för och bekräftas av Yuman. Beroende på situationen kan du erbjudas en kostnadsfri reparation, ny produkt eller reducering av originalpriset. Produktgarantin gäller inte om vi inte kan hitta felet hos produkten, eller om du själv har orsakat skadorna.